BejelentésAngol nyelvű filmek és videók nyelvtanulóknak - English films for your pleasure and progress
Filmek, sztár színészek és rendezők - a szórakoztató nyelvtanulás

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Tanácsok a filmes (gap-fill) feladatokhoz

A film szövegkönyvek a filmben elhangzó párbeszédeket tartalmazzák. A feladatok elkezdése előtt a szereplő lista és a szószedet (glossary) áttanulmányozását javasoljuk. A feladatok elvégzéséhez a film alapos ismerete ajánlott. A kijelölt üres helyekre duplán kattintással beilleszthető a helyes szó vagy szerkezet. A hézagok kitöltésének sorrendje tetszőleges. Az első és második tévesztéskor sárga majd piros szín jelzi a hibás tippet. A harmadik hibázáskor az egész feladatot elölről kell kezdeni. Tehát nem érdemes próba szerencse alapján tippelgetni.

Először az egész szöveget olvasd át és inkább a második vagy harmadik nekifutásra töltsd ki a lyukakat a legbiztosabbnak vélt tippekkel. A hiányzó szófaj (főnév, ige, melléknév, határozószó) felismerése nélkül jobb ha kihagyod a kényesebb mondatokat és később térj vissza rájuk. Ha élvezted egy feladat elvégzését, mindig gondolj arra, hogy a frissen tanultakat az ismétléssel lehet legjobban rögzíteni. A siker még nagyobb kedvet csinál ahhoz, hogy az adott filmet újra és újra megnézd eredeti angol hanggal.

Még egy tanács. A filmes jelenetek megtekintése a feladatok elvégzése előtt és után ajánlatos. A cél az angol dialógusok, szövegek memorizálása – vagyis helyes nyelvi elemek, szerkezetek és mondatok rögzítése. Ezért a hézag kitöltő feladatok végzése közben ne nézd a filmet! Egy kedvenc filmet akár kívülről is megtanulhatsz; ehhez nagy segítséget adnak a kiváló színészek.

Gap-fill feladatot tartalmazó oldal csak az Internet Explorer böngészővel nyitható meg!


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!